After spending 19 years in New Zealand, the Averys were used to bigger living spaces. When they came back to England, they knew they would struggle to match that.

Having started an interior design business while living in New Zealand, Natasha was full of ideas about how she wanted her new home to look. They transformed the detached house by adding a full-width, two-storey extension to the back. This gave them extra bedroom and bathroom space upstairs, and also meant that Natasha could create a large open-plan living space perfect for family life.

Project Notes

The Owners: Natasha Avery, an interior designer, lives here with her husband, Brett, managing director of a plant nursery, their two sons, Jacob, 13, Henry, 11, and Pippi the cockapoo.

The property: A four-bedroom detached house built in the 1960s in Farnham, Kent.

Total project cost: £11,161 for the kitchen

Avery-black-kitchen-rear-extension

The new rear extension meant the family could have a kitchen-living-dining area that ran the width of the house

Avery-kitchen-sitting-area

Natasha loves indigo – the Bend sofa is from B&B Italia. CH25 chair designed by Hans Wegner, Carl Hansen & Son. The coffee table was brought over from New Zealand

Avery-black-kitchen-island

Natasha knew she wanted a black kitchen and bought this one on sale from Wren a year before it was actually installed

Avery-kitchen-dining-table

The family brought the table and chairs over from New Zealand

Avery-black-kitchen-hob


The feature window brings interest and light to the kitchen

NatashaRealHomes201611944

Two sets of glazed sliding doors to the garden keep the space flooded with light

NatashaRealHomes201611964

A kitchen island was an essential feature for Natasha as it adds an extra area for prep and help zone the open-plan space. Worktops, Worktop Express. Schock Primus sink, Amazon. Tap, Grohe. Stools, John Lewis. Astro Lighting Osca light, Ocean Lighting

Save

Save

Save

Sponsors