With successful careers in advertising, Beri and Jules knew the importance of a well-thought-out design concept. So, when it came to renovating their Victorian home in Wandsworth, they had a clear vision of what they wanted to achieve.

As well as modernising the interior design, they were keen to improve light in the rear of the house, sympathetically marry any new design with the original period features, and maximise the usable space. A side-return and rear extension was added to the property to house a new open-plan kitchen-diner.

Project Notes

The owners: Beri Cheetham, an advertising executive creative director, lives here with his wife Jules, a creative operations director in advertising, their son, Jackson, 14, and daughter, Harriet, 10, plus Audrey, the miniature Dachshund

The property: A six-bedroom Victorian terraced house in Wandsworth, London

Total project cost: £332,000

grey kitchen diner extension

The galley-style kitchen leads into the dining area and garden beyond. With plenty of storage,
the design features a large range cooker from AO.com, while Corian worktops add a modern touch

white kitchen and white worktops

These light painted cabinets make the space look even brighter, and the trio of glass pendant lights are from Holloways of Ludlow

dining area and glass doors

The flooring which remains the same throughout is from Pietra, and the reclaimed pillar that adds a traditional charm is from English Salvage

exterior extension

 Architects Granit designed the extension to the couple’s detailed brief, which included the Belgian-style patio doors from Fabco. The garden was landscaped once the construction was complete

brick slip dining area

Combining different styles of dining chairs creates an eclectic look. The couple sourced them from Cox & Cox, John Lewis and second-hand furniture shops. The wooden table is from salvationfurniture.co.uk

grey kitchen island

Painted in-frame cabinetry by Higham creates a classic look, but the grey palette adds a modern twist. The island provides plenty of preparation area, as well as
a breakfast bar. The bar stools are from French Connection

bright open plan kitchen diner

The skylights from BTL Property London allow even more natural light to flood the space

Sponsors