Adding a kitchen-diner extension with a level threshold leading out to the garden to a detached house.

The design: A single-storey kitchen-diner extension to a detached house
The budget: £35,000
The brief: To create a useable family kitchen/dining/living space within an unusually shaped property

The rear of the house before the extension
The spacious new kitchen/dining/living area has a flush threshold to create a seamless link with the garden. It’s now a relaxing space filled with natural light.The spacious new kitchen/dining/living area

Paul Schofield of design specialist Apropos explains how the brief was achieved: ‘The owner wanted a light, airy open-plan kitchen-diner and family living space. We designed an orangery to suit both the original style of the the L-shaped house and the previous extension. The new space has bi-fold doors to bring the outside in, plus a rooflight to add height and light to the kitchen area. The result is a highly functional, modern living space, perfect for a growing family to live and entertain in.’

Articles like this Comments
Comments
  • Biltong Potroast August 4, 2014 at 7:05 pm

    I would really like to know whether the flush threshold in this example is a problem with leaves, dust, dirt blowing in on a breezy day. I like the idea of a flush threshold but feel that this would be a problem. Any experiences or advice would be much appreciated.

  • Post a comment
    You must be logged in to comment. Log in

Sponsors